Informacions CE

En aquesta secció trobareu tota la informació referent a les reunions del Consell Escolar que es duen a terme durant el curs.


Reunió 23 de Gener del 2013

El passat 23 de Gener es va fer la primera reunió del Consell Escolar on només es va realitzar la constitució dels nous membres del Consell Escolar pels propers dos anys. Els membres que el formen són els següents:

- Representant de l'Ajuntament: El Regidor d'Educació Jesús Blanco.
- Representants de l'equip de mestres: Cesca Gil i Mercè del Amo.
- Representants dels pares i mares de la llar: Sara Sevilla i Marta Muñoz.
- Secretaria: Montse Pascual.

Reunió 17 d'Abril del 2013

Els punts tractats en la reunió celebrada el mes d'Abril van ser els següents:

Informació sobre les pre-inscripcions pel proper curs 2013-2014: totes les famílies que tenen infants a la llar i que el curs vinent volen seguir a la llar, se'ls va donar un paper per emplenar per reservar la plaça, juntament amb informació referent a la matrícula i les tarifes del curs vinent. A les noves famílies, l'Ajuntament ha enviat per correu la informació corresponent a les pre-inscripcions de la llar. Les dues representants dels pares i mares de la llar van demanar al Regidor el desglos del preu del menjador, ja que creiem que és elevat i estudiar altres possibilitats d'aconseguir un menjador més económic per les famílies. També se li va proposar d'introduir l'aigua d'ampolla el menú, sense que sigui un cost afegit. Queda pendent de resposta, que esperem que sigui el més aviat possible.

Establiment de zona única: degut al tancament de la llar del Sol-Solet el darrer any, només hi ha una única llar al poble. Per tant, s'estableix una zona única, és a dir, totes les famílies tenen els mateixos punts (en quan a les pre-inscripcions a la llar) per viure a Sta. Coloma, independentment del barri on viuen. 

- Alternatives a la poca pre-inscripció: degut al decreixement de naixements i als temps de crisi que estem patint, ens podem trobar en una situació de poca pre-inscripció. En cas de que fos així, l'Ajuntament i l'equip de mestres estant pensant en noves alternatives per fer un ús d'alguna aula de la llar que quedes buida. Hi estant treballant. Sabrem més quan tinguem els resultats obtinguts de les matriculacions.

- Projecte educatiu del centre: està pendent de refer i sabem que l'equip educador de la llar està treballant en ell. Els continus canvis de la llar Rojas Feliu que té any rere any en quan a ampliacions de places, personal i ara l'unió dels dos equips de les dues llars, fan més complicada la tasca. De totes maneres, l'essència i els centres d'interés del projecte educatiu es duen a terme com cada any, és una "qüestió més burocràtica de paparassa". Així que paciència!

- Normes d'organització i funcionament del centre: Se'ns ha informat d'una petita variació en quan al plaç màxim per acceptar un nou infant a la llar en cas d'haver-hi alguna baixa. Es manté que els nadons poden entrar a la llar fins el mes de febrer i els infants de P1 i P2 fins al mes de desembre. La novetat és que si hi hagués una baixa posterior i hi ha algú en llista d'espera, s'estudiarà el cas.

- Pas de vianants camí escolar: Arran d'unes queixes que ens van fer arribar, se li va comentar al Regidor d'Educació la problemàtica en alguns "punts negres" que trobem pel camí per anar a escola. Un d'ells és la cruïlla del C/ Esglèsia amb el C/ Lluís Pascual Roca, la poca visibilitat que es té, la vorera estreta i que està al mateix nivell del paviment on passen els cotxes suposa de vegades un risc pels que creuen, en especial si es porta un cotxet. De moment, han posat un pas de vianants una mica més avall, davant de Can Baruta, i uns pals a la vorera per tal de que els cotxes no pugin a la vorera quan baixin. L'altre "punt negre" és el pas de vianants que hi ha just davant de l'escola Montpedrós. De camí de tornada, és a dir, venint de la llar i creuant cap al Montpedrós, hi ha poca visibilitat degut a la corva que fa el carrer i el mur de les cases. Això provoca que quan vols creuar has de posar-te al paviment per poder comprovar que no vingui cap cotxe. Se li ha comentat d'estudiar la posibilitat de fer el pas de vianants elevat, per disuadir als cotxes que malauradament van a una velocitat més elevada del que pertoca. També se li ha comentat al Regidor de fer un petit pas de vianants just davant del camí d'entrada de dalt de la llar, per tots aquells que aparquen a la zona alta i no tenen per on creuar, i que alhora no tregui massa lloc d'aparcament, que tots som conscients de la dificultat de trobar aparcament en hores d'entrada i sortida de les escoles. Esperem que els nostres comentaris ajudin a millorar el camí escolar per tots i totes.


Reunió Espai Familiar 25 d'Octubre del 2013

Com ja us vam informar en l'última reunió celebrada el mes d'Abril, s'estava estudiant la possibilitat de buscar alternatives a la davallada d'inscripcions de nens a la Llar. Una d'elles era crear un nou projecte anomenat Espai Familiar.

A partir del 8 de gener del 2014 es posarà en marxa aquest nou projecte on es duran a terme activitats per fer amb família (adult infant). Aquest projecte està obert a tot el municipi i gran part de les activitats es realitzaran a les instalacions de la Llar d'Infants. L'equip organitzatiu ens ha assegurat que en cap cas suposarà cap entrebanc amb l'activitat escolar de la Llar i només faràn ús de la classe que actualment està buïda i té entrada per la part exterior del recinte. El pati, i en algunes ocasions, la sala de psicomotricitat també seran utilitzades, però sempre fora d'horari lectiu.

Cal dir, que es tracta d'un projecte que s'anirà pulint amb l'ajuda de tots els que hi participaran i segons les demandes de les famílies. A continuació us passem l'informació actual que inclou el projecte: 

- Espai Nadó (de 0 a 1 any): es tracta d'un espai per reflexionar i compartir experiències sobre el que comporta l'arribada d'un recent nascut. Eventualment hi haurà visites de professionals (pediatres,...). Es realitzarà a la Llar d'Infants els dimecres de 10-12h i té un màxim de 8 places. El cost és de 25€ mensuals.

- Espai Familiar (de 1 a 3 anys): és un espai per reflexionar sobre la criança dels nostres fills on ells començaran a establir lligams amb altres infants i intentar la primera separació del fill amb els pares. També hi haurà visites d'especialistes eventualment. Es realitzarà a la Llar d'Infants els dilluns de 15-17h amb un màxim de 12 places. El cost és de 25€ mensuals.

- Espai de Joc (de 0 a 6 anys): es tracta d'un espai de caire lúdic i familiar. Es realitzarà a la Llar d'Infants els dimarts de 17:15-19:15h. El nombre de places és de 20. El cost és de 4€ per dia + 2€ per germà/dia o bé 12€ mensuals + 6€ per germà/mes.

- Anglès (de 2 a 6 anys): es faran dos grups (un de 2 a 3 anys i l'altre de 3 a 6 anys). El realitzaran professors llicenciats amb Filologia Anglesa que a més estan especialitzats en fer classes amb nens petits. Tota la classe es farà amb anglès i es basarà amb el joc, cançons,... per tal de que els nens vagin familiaritzant-se amb l'idioma. Es realitzarà a la Llar d'Infants els dimecres de 17:15-18h per nens de 2 a 3 anys i de 18:15-19:15h per nens de 3 a 6 anys. Té un màxim de 16 places. El cost és de 25€ mensuals.

- Espai Tallers en Família (de 3 a 6 anys): espai per facilitar el joc i la relació entre nens. Es realitzarà a la Biblioteca Municipal o Centre Cívic Can Baruta els dijous de 17:30-19:30h amb un màxim de 15 places. El cost és de 5,50€ per dia o bé 20€ mensuals. La programació de les activitats s'anunciaran a la web de l'Ajuntament i a la revista l'Actualitat.

- Tallers en Família (totes les edats): espai dedicat a varietat d'activitats i propostes per fer en família. Es realitzarà l'últim dissabte de cada mes de 10-12h. amb un màxim de 20 places. El cost és de 5€ per dia. La programació de les activitats s'anunciaran a la web de l'Ajuntament i a la revista l'Actualitat. El lloc on es realitzarà el taller serà en funció de l'activitat programada.

El període d'inscripcions i matrícula serà del 9 al 13 de desembre a la mateixa Llar d'Infants. Encara està per definir la forma de pagament (si serà per tickets, transferència bancària,...). Per més informació o aclariment de dubtes poseu-vos en contacte amb la Cesca, directora de la Llar. 

Reunió 7 de Novembre del 2013

Els punts tractats en la reunió celebrada el mes de Novembre van ser els següents:

Curs 2013-2014. Situació de la Llar: Actualment la Llar consta de 6 classes (1 de nadons, 2 de P1 i 3 de P2). S'esperen noves incorporacions en un futur pròxim per l'aula de nadons, la qual actualment només hi ha inscrits 3 alumnes. L'equip docent actual consta de 6 tutores, 4 auxiliars que fan de reforç repartint-se per les classes i 1 directora que està lliberada per suplir o reforçar. Se'ns ha informat també de la recol.locació d'algun docent per dedicació als Espais Familiars.

- Pas de vianants camí escolar: En la reunió del passat mes d'Abril van demanar que es millorés el pas de vianants cap a la Llar. S'ha fet un nou pas de vianants al camí d'entrada de dalt de la Llar perque les famílies que aparquen a la zona alta tinguin per on creuar. En quan al pas de vianants de davant del Montpedrós es preveu fer-ne un de pas elevat en les properes setmanes. De moment han col.locat un mirall perque els vianants puguin saber en tot moment si s'apropa algun cotxe abans de creuar.

- Afegir ampolla d'aigua al servei del menjador: segons la Regidoria d'Educació, introduïr l'ampolla d'aigua al menú del servei de menjador seria un cost afegit al preu actual. Malauradament, haurem de seguir amb la rotació de les famílies per portar aigua d'ampolla a la Llar.

Cost del menjador: des del passat mes d'Abril se li va demanar al Regidor d'Educació un desglós del preu del menjador. Després d'insistir-hi durant 7 mesos, els números que se'ns ha presentat no son del tot definitius i hem tornat a demanar que se'ns donguin el cost exacte del servei del menjador per infant i dia per tal de veure si el que paguem les famílies és el que costa realment aquest servei i en cas de que no sigui així que s'aprovin de nou les taxes abans de finalitzar aquest curs. Les representants de pares i mares del Consell Escolar han exigit al Sr. Regidor que se'ns dongui una resposta el més aviat possible. Us seguirem informant.


Cap comentari:

Publica un comentari