Manualitats

La secció "Manualitats" està pensada pels qui els hi agrada fer manualitats o per aquelles persones que els hi agradaria aprendre de fer-ne. Us anirem proposant diferents manualitats que podreu fer de forma sencilla i sense la necessitat de tenir grans dots!!


Roses de paper

Què necessitem?

- Llapis
- Cartulina vermella
- Tisores
- Cola blanca
- Pals de brotxeta (opcional)
- Paper de pinotxo o seda de color verd (opcional)
- Filferro o cable d'estany (opcional)


Comencem!!!

Agafem un troç de cartulina vermella d'uns 10-15 cm aprox. de llarg i ample (depenent del tamany que volem la flor) i dibuixem amb un llapis una espiral (l'amplada mínima entre ratlla i ratlla ha de ser de 1-1,5cm, com més amplada hi hagi, més gran sortirà la fulla de la flor). Us aconsellem que la part interior de l'espiral sigui més ample i la part final més estreta.
Retallem l'espiral seguint les línies.
Agafem l'espiral retallada i comencem a enrotllar la cartulina des de fora cap endins, quan arribem al final hi afegim una mica de cola blanca a la base de la flor (que és la part interior de l'espiral) i premem fort durant uns segons. I llestos!!! Ja tenim la nostra primera rosa.  Si volem fer-li tija a la nostra rosa, podem utilitzar pals de brotxeta clavant a la base de la rosa i amb una tira de 1,5-2cm. d'amplada de paper de pinotxo o de seda de color verd anem embolicant el pal. És aconsellable que a mida que aneu embolicant el pal, aneu afegint una mica de cola blanca per assegurar-se de que el paper queda agafat. Una altra opció és utilitzant filferro fàcil de doblegar o cable d'estany: només cal que feu un petit forat a la base de la flor per on passarà el filferro i per dalt li feu un petit doblec al cable com si fos un petit gantxo. Ara només cal que busqueu un lloc ben bonic de casa per posar-les.Esperem que us animeu a fer-les!!!


Peixos de foam

Què necessitem?

- Llapis
- Planxes de foam (goma eva) de colors
- Tisores
- Cola blanca

Som-hi!!!

Dibuixem amb el llapis la forma del peix en una planxa de foam del color que volguem. Si no se'ns dona bé el dibuix, podem utilitzar plantilles, és a dir, busquem un dibuix que ens agradi per internet, l'imprimim i el retallem i només cal que dibuixeu el contorn del peix en la planxa de foam. Un cop dibuixat el peix al foam, retallem seguint les línies.


 

Perque no és vegi com una figura totalment plana, podem donar-li relleu fent els detalls del peix amb altres colors de foam o bé pintant-ho amb retoludadors o pintures. 
Si hem utilitzat més foam per donar relleu, enganxem amb cola blanca els detalls del peix i ja haurem aconseguit el nostre peix de foam. Si el que voleu és penjar el peix de tal manera que es pugui veure per tots dos cantons, fem els mateixos detalls del peix a una banda i a l'altre, si només el voleu enganxar amb una porta o paret, no caldrà tornar a repetir el procés.Animeu-vos a fer la manualitat i vestiu de colors la vostra casa!!!!


Coral Nadalenca

Què necessitem?

- Rotllos de paper higiènic o de paper de cuina tallats en diferents mides
- Pintures de colors
- Pinzell
- Paper de colors
- Retolador negre i rosa
- Cola blanca
- Full de música
- Mitjons vells de nen petit
- Ràfia
- Tisores

Comencem!!!

Agafem els rotllos de cartró i els pintem amb els colors que volguem. Mentre deixem secar, anem fent els detalls de les cares, guants i partitures.
Per fer les cares utilitzarem un paper de color que simuli el color de la pell.  Tallem troços en forma d’òval i amb el retolador negre dibuixem els ulls i la boca. Amb el retulador o llapis de color rosa pintem les galtes. Per fer els guants agafem altres papers de colors i tallem troçets petits en forma de guant.
Per fer les partitures, tallem petits rectangles d’un full de música (si no en tenim , podem imprimir alguna partitura en un paper de color beig o groguenc) i els dobleguem per la meitat per simular un cançoner.  
Un cop estiguin ben secs els rotllos de cartró, enganxem amb una mica de cola blanca les cares, després les partitures i finalment els guants.
Ànims, només ens falta fer els gorros!!! 
Tallem els mitjons deixant la part de la “canya” (la part recta) intacta. Posem el mitjó tallat a cada nen de la coral deixant la part tallada a dalt. Agafem una mica de ràfia i fem un llaçet per tancar el gorro.


Ara ja tenim feta una coral nadalenca per decorar la nostra casa per Nadal!!!


Postals de Nadal amb llanes, fils o cintes

Què necessitem?

- Llapis
- Cartulines de colors mida DIN-A4
Llanes, fils i cintes de colors
- Agulla de cosir

Preparats!!!

Agafem una cartulina del color que volguem i la dobleguem per la meitat. Dibuixem amb el llapis la forma de l'objecte que volem fer (un arbre, unes boles de nadal, un caga tió,...). Amb l'agulla fem forats a la cartulina seguint el contorn del dibuix. Anem passant els fils, les cintes o les llanes de colors com si estiguèssim cosint la cartulina pels forats que hem fet. Evidentment, tant la primera passada com l'última s'ha de fer un nus a la llana, fil o cinta perque no es desfaci.

Com més detalls té l'objecte, més feina ens donarà, ja que caldrà passar diferents llanes, cintes o fils per fer tots els detalls. 

A continuació us mostrem algunes idees per fer la portada de la postal, encara que es pot fer qualsevol objecte nadalenc que se'ns passi pel cap.Ara ja podeu desitjar unes Bones Festes als vostres amics i familiars amb una postal de Nadal ben original!!!

Cap comentari:

Publica un comentari